1.Fibromialgjia mendohet se mund të shkaktohet nga një ngjarje traumatike apo stresi kronik.

2.Viruset/infeksionet mund të kenë efekte afatgjata në sistemin imunitar dhe mendohet se mund të ndikojnë në shfaqjen e fibromialgjisë.

Shkencëtarët spekulojnë se viruset në trup ngjiten në qelizat e trurit dhe kontribuojnë në reagimin e amplifikuar të dhimbjes.

3.Gjithashtu, mendohet se ndikon intoleranca ushqimore si psh intoleranca ndaj glutenit.

4.Rritja e tepert e kandidas apo mykut në traktin intensinal.

5. Mungesa e aktivitetit fizik dhe stili sedentar i jetesës.

6.Mungesa e vitaminave, si nivelet e ulta të vitaminës D, vitaminës B12, dhe magnesiumit.

7.Toksiciteti i mërkurit në mbushjet dentare të dhëmbëve, etj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*